Fidel Kastro je porijeklom Srbin?!

Građa za knjigu su intervjui sa Fidelom Kastrom stranih autora, pošto se Koprivica nikad nije lično srela sa glavnim junakom, prenosi Blic.
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2011. 14:56h

Spisateljica Dragoslava Koprivica objavila je knjigu “Besmrtni Kastro i srpski rod” u kojoj pokušava da dokaže da je legendarni kubanski lider porijeklom Srbin.

Promocija knjige Dragoslave Koprivice o čuvenom predsjedniku Kube Fidelu Kastru “Besmrtni Kastro i srpski rod” održaće se 17. februara u 18 sati u zgradi opštine Voždovac u Ustaničkoj ulici.

Autorka se u svom djelu upustila u smio poduhvat da dokaže Kastrovo srpsko porijeklo na osnovu etimološki izvedenog zaključka da ukoliko je Kastro izjavio da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji, to po automatizmu za istoričare znači da je porijeklom bio Srbin.

Građa za knjigu su intervjui sa Fidelom Kastrom stranih autora, pošto se Koprivica nikad nije lično srela sa glavnim junakom.

"Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje.

Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović " napisala je Koprivica.

Dragoslava Koprivica je veliki dio života provela u Francuskoj, autor je velikog broja eseja, pripovjedaka kao i knjiga "Osvajanje Erosa", "Skice za novo doba“, "Dionizijski tromb“ i "Ljubavni let“.

Bonus video: