Dječak za vrijeme odmora odgrizao pola uva školskom drugu

Dio odgrizenog uva su našli učenici, i dali ga ljekarima Hitne pomoći, ali je bilo u veoma lošem stanju „jer su ga, vjerovatno iz znatiželje, šutirali i pomjerali da vide kako izgleda"
86 pregleda 0 komentar(a)
dječak uvo, Foto: Blic.rs
dječak uvo, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 09.02.2011. 08:46h

Učenik prvog razreda niške Srednje mašinsko-tehničke škole “15. maj” M. D. (15) iz Malče teško je povrijeđen nakon što mu je učenik II razreda te škole na odmoru između časova odgrizao dio uva, piše “Blic”.

Direktor škole Aleksandar Stevanović je rekao da su dio odgrizenog uva našli učenici, i dali ga ljekarima Hitne pomoći, ali da je bilo u veoma lošem stanju „jer su ga, vjerovatno iz znatiželje, šutirali i pomjerali da vide kako izgleda”, zbog čega je uprljano pijeskom i prašinom.

Zbog toga, kako navodi list, dio uva nije mogao biti prišiven dječaku, jer je postojala opasnost od infekcije, zbog zagađenja rane.

Otac učenika, Vekoslav D. je u šoku i tvrdi da je njegov sin napadnut bez povoda, kada je pošao da kupi užinu tokom velikog odmora.

“Kada se vraćao susrela ga je grupa starijih učenika. Jedan od njih mu je rekao: „Šta me gledaš“ i udario ga bez povoda. Iako moj sin nije hteo da se tuče, on ga je zgrabio i odgrizao mu deo uva”, priča otac.

“Blic” navodi i drugu verziju priče, prema kojoj su obojica učestvovali u tuči, te da motiv za to nije postojao.

Prema saznanjima lista, mladići su se prvo zakačili i potukli na jednom odmoru, a potom se incident u kojem je M.D. odgriženo uvo, desio na drugom odmoru.

Direktor škole je kazao da je upoznat sa incidentom i da će oba učenika biti kažnjena zbog tuče.

Otac povrijeđenog učenika ostaje pri tvrdnji da je njegov sin napadnut bez razloga, te da nije izazvao incident.

“Postoje dvije suprotne verzije događaja. Tek kada svi akteri budu saslušani imaćemo jasnu situaciju šta se dogodilo”, kažu u policiji.

Bonus video: