Prijetnje zbog presude za ubistvo francuskog navijača Tatona

Kako navodi beogradski "Blic", ministarka pravde je naložila da sudiji Mirijani Ilić koja je izrekla presudu okrivljenima za ubistvo Tatona, "odmah bude obezbijeđen svaki vid zaštite".
0 komentar(a)
Bris Taton, Foto: Mondo
Bris Taton, Foto: Mondo
Ažurirano: 04.02.2011. 10:57h

Ministarki pravde Republike Srbije Snežani Malović i sudiji Višeg suda u Beogradu Mirijani Ilić upućene su prijetnje zbog presude za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

Kako navodi beogradski "Blic", ministarka pravde je naložila da sudiji Mirijani Ilić koja je izrekla presudu okrivljenima za ubistvo Tatona, "odmah bude obezbijeđen svaki vid zaštite"."Navikla sam na prijetnje, ali mora biti zaštićen svaki nosilac pravosudne funkcije koji je pokazao stručnost i hrabrost da osudi sve one koji su pokušali da uruše osnovne društvene vrijednosti", rekla je Malović.Viši sud u Beogradu 25. januara osudio je četvoricu organizatora grupe koja je do smrti tukla francuskog navijača Brisa Tatona na kazne od 30 do 35 godina zatvora, a osmoricu optuženih na kazne od 12 do 14 godina zatvora.Dvojica optuženih osuđena su na četiri, odnosno pet godina zatvora zbog nasilničkog ponašanja, a Sud je izrekao ukupno 240 godina zatvora za ubistvo Tatona.

Bonus video: