Beograd zabranio prodaju alkoholnih pića nakon 22 sata

Skupština grada Beograda donijela je odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, javlja Mondo.rs.
52 pregleda 0 komentar(a)
pivo, Foto: Srđo
pivo, Foto: Srđo
Ažurirano: 04.02.2011. 09:15h

Dugo vremena nazivan "balkanskom zabavnom metropolom" Beograd je posjetioce privlačio živahnim noćnim životom koji su, između ostalih, činili i kafići i radnje čije radno vrijeme nikad nije bilo ograničeno.

Čini se da tome polako dolazi kraj jer je skupština grada Beograda donijela odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama.

Oni će odsad moći raditi samo do ponoći, a petkom i subotom do 1 sat poslije ponoći. Ako se naknadno utvrdi da neki od tih objekata ne uznemirava građane, gradsko vijeće će im produžiti radno vrijeme. Druga mjera koja će posebno pogoditi ljubitelje noćne zabave odnosi se na prodaju alkoholnih pića koja će u svim marketima, diskontima, kioscima i na benzinskim pumpamaa od 22 do 6 sati ujutro biti zabranjena.Novčana kazna za nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata je od 5 do 10 hiljada eura, a za nepoštovanje zabrane prodaje alkoholnih pića 200 eura.

Bonus video: