Mirko Norac bi mogao uskoro da bude na slobodi

Norac će u februaru izdržati dvije trećine kazne, pa je njegov advokat Vlatko Nuić novinarima rekao da će tražiti njegovo prijevremeno puštanje na slobodu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2011. 21:34h

Odbrana hrvatskog generala Mirka Norca, koji služi zatvorsku kaznu od 15 godina zbog ratnih zločina nad srpskim civilima i zarobljenicima u Gospiću 1991. i Medačkom džepu 1993, najavila je da će uskoro tražiti njegovo prijevremeno puštanje na slobodu.

Norac će u februaru izdržati dvije trećine kazne, pa je njegov advokat Vlatko Nuić novinarima rekao da će tražiti njegovo prijevremeno puštanje na slobodu, prenosi BETA.

Nuić je objasnio da je to uobičajena praksa u hrvatskom, ali i u haškom zakonodavstvu zbog čega očekuje da će Norac uskoro izaći na slobodu.

"Očekujem da će se na Mirka Norca primjenjivati isti kriterijum kao na druge osuđene po haškim optužnicama, a već su pušteni na slobodu", rekao je Nuić.

Mirko Norac osuđen je za planiranje i likvidaciju više desetina srpskih civila u Gospiću na 12 godina zatvora, a za ubistvo oko 30 civila i pet zarobljenika u Medačkom džepu na šest godina zatvora.

Te dvije kazne su objedinjene u kaznu od ukupno 15 godina.

Bonus video: