Američki oglas za "Jugo" izazvao prijetnje smrću

Amerikanac je novinaru rekao da njegove namjere nisu bile zlonamjerne, već humorističke.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 16:46h

Autor vjerovatno najsmješnijeg oglasa ikada sastavljenog za automobil marke “jugo”, Amerikanac iz Los Anđelesa, dobio je zbog uvreda upućenih čuvenom “jugu” niz prijetnji smrću sa adresa iz Srbije, prenosi Blic.

“Srbi ne znaju za šalu”, rekao je ovaj šaljivdžija čiji je oglas objavljen na poznatom američkom sajtu “Krejglist” obišao svijet.

Kad je nedavno sastavio i objavio duhovit oglas ne bi li našao kupca za svog “juga” koga ima još od 1988, 43-godišnji Amerikanac nije ni pomišljao da će time uvrijediti mnoge Srbe, koji su ga zasuli uvrjedljivim mejlovima, u kojima mu čak prijete i smrću.

Amerikanac je novinaru rekao da njegove namjere nisu bile zlonamjerne, već humorističke.

“Kažu da sam još od prvog razreda pokazivao specijalni smisao za humor – ali mnogi Srbi su ovaj oglas doživjeli lično”, rekao je novinaru “Politike” u imejl prepisci autor oglasa koji ne želi da mu se pominje ime, jer je, kaže, porodični čovek, a prijeteće poruke nije shvatio kao zabavne.

“Primio sam zaista mnogo imejlova, i oko polovina je sa rasnim pogrdama na račun Amerikanaca, vulgarnostima i drugim ružnim riječima, uključujući i prijetnje smrću. Srbi ne znaju za humor”, kaže ovaj 43-godišnjak, porijeklom iz Izraela.

Bonus video: