HDZ platio Tomsonu 500.000 eura da ne pjeva

Tomson je, navodno, novac dobijen od HDZ-a potrošio na luksuznu nekretninu u Zagrebu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 18:32h

Novac iz HDZ-ovog crnog fonda trošio se na sve strane. Osim što su novcem zarađenim iz državnih preduzeća finansirali sopstvenu kampanju, što je uključivalo i sredstva potrebna za nastupe muzičkih zvijezda, HDZ-ovci su išli toliko daleko i da su plaćali pjevačima da ne nastupaju za protivničke tabore.

Konkretno, radi se o Marku Perkoviću Tomsonu.

Dva nezavisna izvora potvrdila su HTV-u da je Tomson iz HDZ-ovog fonda dobio 500.000 eura. Pjevaču je navodno bilo plaćeno da u kampanji 2007. godine ne pjeva ni za jednu političku stranku.

Detalje o novcu koji je Tomson dobio od HDZ-a istražiteljima USKOK-a je navodno otkrio bivši blagajnik HDZ-a i šef carine Mladen Barišić.

"Gospodin Perković se nije sreo sa Sanaderom nikada i nisu sjedjeli, a kamoli da je primio neki novac. Dakle, Tomsonov stav je bio i ostao da se u političke kampanje ne uključuje i ne pjeva i to posljednjih nekoliko kampanja je tako bilo, dakle stranaka i predsjedničkih kandidata", kazao je Tomsonov menadžer Zdravko Barišić.

Tomson je „Večernjem listu“ rekao da je bio u USKOK-u u svojstvu svjedoka. Potvrdio je da su ga uoči kampanje zvale mnoge stranke kako bi pjevao za njih, a među i njima i HDZ, ali da je njegov stav da ne nastupa za političke stranke.

Navodno je Tomson novac dobijen od HDZ-a potrošio na luksuznu nekretninu u Zagrebu. Ako se potvrdi da je Tomson dobio novac iz "crnog fonda", moraće ga vratiti.

Bonus video: