Policija iz saobraćaja "isključila" pijanog pješaka, bio u stanju "alkoholne kome"

49-godišnji muškarac koji je naknadno identifikovan kao Šemso B. imao je nesreću nakon vesele noći naići na policijsku patrolu koja je kontrolirala stanje u saobraćaju
6861 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U mjestu Kozluk pokraj Zvornika u istočnoj Bosni policija je bila prisiljena intervenisati kako bi iz saobraćaja "isključila" pješaka koji je potpuno pijan teturao cestom pa su procijenili kako predstavlja opasnost za druge prolaznike i vozače, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji.

49-godišnji muškarac koji je naknadno identifikovan kao Šemso B. imao je nesreću nakon vesele noći naići na policijsku patrolu koja je kontrolisala stanje u saobraćaju.

Opazili su ga kako u nedjelju u jutarnjim satima tetura magistralnim putem. Odmah su ga podvrgnuli kontroli, koja je uglavnom rezervisana za vozače, a alkotest je pokazao da je potpuno pijan.

"Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da ima 4,46 g/kg alkohola u organizmu", stoji u saopštenju zvorničke policijske uprave.

Prema standardnim mjerenjima, prisutnost alkohola u krvi u količini većoj od četiri promila svrstava se u kategoriju tzv. alkoholne kome i u pravilu znači da je osoba popila više od litar žestokog alkoholnog pića.

Šokirani rezultatima, policajci su odlučili Šemsa B. "isključiti iz saobraćaja" te su ga odvezli u pritvor na triježnjenje.

Iz zvorničke policije ovaj su slučaj iskoristili kao povod da pozovu sve učesnike u saobraćaju da paze što rade, a na pješake su apelovali da ne hodaju po cesti ako su pijani, prenosi Hina.

Bonus video: