Hrvatska ministarka bez vozačke dozvole autom naletjela na dijete

Djevojčica je prevezena na hitni prijem u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje joj je pružena pomoc, a potom je prevezena u KBC Osijek
4525 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vozilom nalatela na dijete.

Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministarki, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 eura), odnosno 500 kuna (oko 67 eura), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola, navodi hrvatski N1.

U saobraćajnoj nesreći, koja se danas dogodila u Vinkovcima, teže je povređeno dijete na koje je, dok je pretrčavalo ulicu, naletjelo vozilo kojim je upravljala ministarka Žalac.

Gabrijela Žalac

Iz vukovarsko-sremske policije navode kako je do nesreće došlo u trenuku kada je dijete prelazilo ulicu izvan obilježenog pješackog prelaza, prenijela je Hina.

Djevojčica je prevezena na hitni prijem u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje joj je pružena pomoc, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je portparolka vinkovačke bolnice Sonja Marinković.

"Dijete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrđena povreda potkoljenice", kazala je Marinković.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo saopštenje u kojem je navedeno da je danas u Vinkovcima pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješackog prelaza istrčalo 10-godišnje dijete, prenosi Tanjug.

U saopštenju se dodaje da je dijete kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatovan prelom potkoljenice.

"S obzirom na šok za obje porodice, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju izjasniće se nadležne službe. U popodnevnim satima gospoda Žalac posjetiće povrijeđeno dijete", navelo je ministarstvo.

Bonus video: