SUĐENJE ZA UBISTVO LUKE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA

Beograd: Tužilaštvo traži 42 godine zatvora za Miloša Delibašića

1821 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije zatražilo je danas tokom završnih riječi na ponovoljenom suđenju za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine da se Miloš Delibašić osudi na 30 godina za podstrekavanje na teško ubistvo i 12 godina za zločinačko udruživanje, piše Blic.

U Specijalnom sudu u Beogradu počele su završne reči na ponovljenom suđenju Milošu Delibašiću (34) i ostalim optuženim za učešće u ubistvima Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se Miloš Delibašić, koji je prethodnom presudom oslobođen optužbi za organizovanje kriminalne grupe (sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem) i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića, osudi na 12 godina zbog zločinačkog udruživanja i 30 godina zbog podstrekavanja na teško ubistvo Miloša Vidakovića.

Takođe, tužilaštvo je predložilo da se Slaviša Novaković zbog zločinačkog udruživanja osudi na četiri godine, kao i zbog teškog ubistva na 30.

Istu kaznu predložilo je za Ratka Koljenšića, dok je za Sašu Cvetanovića predložilo 30 zbog teškog ubistva.

Kada je u pitanju kazna za Gorana Bojanića koji se teretio za udruživanje, tužilaštvo je predložilo kaznu od četiri godine, a za svjedoka saradnika Miloša Vojinovića na objedinjenu kaznu od 10,5 godina zatvora.

Kako je postupajući tužilac u završnim riječima naveo, nema razloga da se ne vjeruje iskazu svjedoka saradnika Vojinovića i pozvao na nalaz i mišljenje vještaka koji su naveli da Vojinović nije sklon izmišljanju i da nema razloga da mu se ne vjeruje.