Rebić: Na protestima i prilikom upada u RTS privedeno 18 osoba, besmisleni zahtjevi da se puste na slobodu

Rebić je za RTS kazao da su tri osobe zadržane u pritvoru jer su nasilno ušle u RTS, prijetile motornom testreom, razbile staklo i "bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u RTS-u i policijskim službenicima"
2345 pregleda 1 komentar(a)
Rebić, Foto: Screenshot/Youtube
Rebić, Foto: Screenshot/Youtube

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u prethodna dva dana na protestima i prilikom upada u zgradu Radio televizije Srbije privedeno 18 osoba, od kojih osam zbog sumnje da su učinili krivična djela.

Rebić je za RTS kazao da su tri osobe zadržane u pritvoru jer su nasilno ušle u RTS, prijetile motornom testreom, razbile staklo i "bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u RTS-u i policijskim službenicima".

On je kazao i da je zbog prekršaja pred nadležnim sudovima sedam osoba hitno procesuirano, od kojih je šestoro osuđeno na 30 dana zatvora, a jedna osoba na novčanu kaznu.

"To nisu djeca, svi uhapšeni imaju do 20, pa čak i više od 40 godina", rekao je Rebić.

Rebić je kazao i da su besmisleni protesti ispred zgrade Policijske uprave za Grad Beograd i jučerašnji zahtjevi da se uhapšeni puste na slobodu, jer policija ne odlučuje o tome.

"Srbija je pravna država, jasno je da policija ne može da se miješa u donošenje odluka drugih organa. Nerealno je očekivati da načelnik policije pozove sud", rekao je Rebić.

On je kazao i da ukoliko se nastave protesti na "nedemokratski način", na njima će biti angažovano više policije.

Bonus video: