Danas presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije

Podsjetimo Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine, a presuda, kojom će sud saopštiti da li su optuženi krivi ili ne, biće izrečena tadašnjem šefu Resora državne bezbjednosti Radomiru Markoviću, bivšem šefu beogradskog centra Državne bezbjednosti Milanu Radonjiću, pripadniku tog centra Ratku Romiću, kao i Miroslavu Kuraku, koji je u bjekstvu
1120 pregleda 1 komentar(a)
Slavko Ćuruvija, Foto: Arhiva
Slavko Ćuruvija, Foto: Arhiva

Poslije 20 godina od ubistva vlasnika i urednika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, Specijalni sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu optuženima.

Podsjetimo Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine, a presuda, kojom će sud saopštiti da li su optuženi krivi ili ne, biće izrečena tadašnjem šefu Resora državne bezbjednosti Radomiru Markoviću, bivšem šefu beogradskog centra Državne bezbjednosti Milanu Radonjiću, pripadniku tog centra Ratku Romiću, kao i Miroslavu Kuraku, koji je u bjekstvu i kome se sudilo u odsustvu.

Na ovu odluku suda, pravo žalbe Apelacionom sudu imaće i tužilaštvo i odbrana. Markovića i Radonjića terete za krivično djelo podstrekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak optuženi su za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu u svojoj završnoj riječi da na maksimalne kazne zatvora od po 40 godina osudi svu četvoricu optuženih, dok su oni i njihovi branici tražili oslobađajuće presude. Tužilaštvo smatra da je nalogodavac ubistva bio "tadašnji državni vrh".

Bonus video: