Vučić: Slušao sam sa terase govornike na protestu, nije ih se okupilo više od 7.500

Prema njegovim riječima, opozicija je planirala da upadne u Skupštinu, ali su ih poslanici Srpske napredne "preduhitrili pa su ostali bez ideje i plana i zato su izgledali izbezumljeno na protestu i sve je izgledalo kao izbezumljena papazjanija"
1861 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je sa terase predsjedništva u Beogradu slušao govornike na protestu "Svi kao jedan - Jedan o pet miliona" i da ih nije bilo više od 7.500.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem mitingu koji će se održati 19. aprila u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je najavio da će njegov miting biti održan na istom mjestu i pozvao televiziju Pink da istim dronom snima i taj miting pa da mogu da se uporede snimci i koliko je na kome bilo okupljenih.

Dodao je i da će na tom mitingu govoriti o tome šta je sve do sada aktulena vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost.

Vučić je istakao i da nijesu tačni navodi Sputnjika da se na protestu opozicije okupilo 50.000 građana.

"To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž", rekao je Vučić.

On je kazao i da se ne plaši opozicije i njihovih prijetnji i pozvao ih da sprovedu nasilje na koje pozivaju.

"Uradite više to nasilno djelovanje da vidi nemojte samo više da pretite, ajde upadajte da vidimo kako ćete da tučete, ajda samo da vas vidim", rekao je Vučić.

On je kazao da jučerašnji skup pokazuje da opozicija može da pređe cenzus i naveo da ih je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mjesto na kome treba da se razgovara.

On je kazao da po zakonu ne mogu da ispune zahtjeve o izmjeni sastava REM-a jer u REM-u ne mogu da budu stranački ljudi kao i da ne mogu da kadriraju u RTS jer bi to bilo direknto narušavanje javnog servisa.

"O RTS-u mislim sasvim sigurno lošije nego oni o njihovim kadrovima i ljudima, ali ne možemo mi o tome da razgovaramo, to bi bilo direktno narušavanje nezavisnosti javnog servisa", rekao je Vučić.

On je kazao da je protest opozcije bio besmislen da nije bilo reči ni o kakvom programu, da su sve vrijeme vrijeđali njega.

Povodom navoda lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića o naseljavanju Sirijaca i Mađara on je uputio izvinjenje zbog takvog govora navodeći da to nije stav većine već neodgovornih i neozbiljnih ljudi.

"Optužbe da naseljavate Mađare i Sirijce to se i u teoriji i praksi naziva fašizam. Ja se izvinjavam Mađarima neka ne uzmu Srbiji za zlo jer to nije stava većinske Srbije nego neodgovornih i neozbiljnih ljudi", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, opozicija je planirala da upadne u Skupštinu, ali su ih poslanici Srpske napredne "preduhitrili pa su ostali bez ideje i plana i zato su izgledali izbezumljeno na protestu i sve je izgledalo kao izbezumljena papazjanija".

Bonus video: