Apostolova: Ratifikacijom demarkacije Kosovo pokazuje da je kredibilni partner

"Ovo je prvi međunarodni sporazum koji Kosovo treba da ratifikuje kako bi se pokazalo kao kredibilni partner i istovremeno je jedan od dva preostala uslova za liberalizaciju viza", kazala je Apostolova poslije sastanka ambasadora zemalja članica EU sa predsjednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem
1 komentar(a)
Kadri Veselji ambasadori, Foto: Kuvendikosoves.org
Kadri Veselji ambasadori, Foto: Kuvendikosoves.org
Ažurirano: 21.03.2018. 10:02h

Šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova izjavila je da postoje velike šanse da kosovska skupština danas ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije Kosova i ocijenila da njegovo usvajanje pokazuje da je Kosovo kredibilni partner.

"Ovo je prvi međunarodni sporazum koji Kosovo treba da ratifikuje kako bi se pokazalo kao kredibilni partner i istovremeno je jedan od dva preostala uslova za liberalizaciju viza", kazala je Apostolova poslije sastanka ambasadora zemalja članica EU sa predsjednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

Prema njenim riječima na sastanku se razgovaralo u detaljima aktivnosti Skupštine Kosova tokom aprila kada treba da bude objavljen izvještaj o Kosovu.

Jutros u 9 sati predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sastao se sa ambasadorima zemalja Evropske unije akreditovanim na Kosovu i šeficom kancelarije EU Natalijom Apostolovom.

Tema razgovora bila je ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom o čemu će kosovska skupština glasati u nastavku sjednice u 11 časova.

Poslije sastanka Veselji je rekao da će se danas okončati pitanje demarkacije, kako se ne bi blokirala perspektiva građana Kosova u liberalizaciji viza i evropskim integracijama.

"Mi nećemo zastati zbog ličnih ili političkih stavova pojedinaca, već ćemo ići naprijed", kazao je Veselji.

Bonus video: