Srbija: Uhapšeni službenik ministarstva, direktori i špediter

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova
1892 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), Odjeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem, rečeno je u BIA, prenosi beogradski list Kurir.

Po navodima tog medija, uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtijevali od nevladine organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 eura kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na Kosovu, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Poslije hapšenja pristupiće se pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste uhapšene osobe, u cilju fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično djelo, kažu u BIA, prenosi Kurir.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Bonus video: