Vučić: Izbori naredne godine, Prištna će uhapsiti srpske policajce, nisam se odvajao od Dodika

Vučić je rekao da ima informacije da prištinske vlasti žele da uhapse 26 pripadnika kosovske policije sa sjevera Kosova, kao i još 15 lica, sa ciljem da to područje ostane nezaštićeno
2544 pregleda 1 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto
Vučić, Foto: Betaphoto

Parlamentarni izbori biće početkom naredne godine, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je RTS-u rekao da, kako stvari stoje, sada neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.

"Izbori će biti početkom sljedeće godine, zima, proljeće, svejedno", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je najavio da prištinske vlasti, u namjeri da oslabe odbranu sjevera Kosova, namjeravaju u ponedjeljak da uhapse srpske policajce.

Vučić je rekao da ima informacije da prištinske vlasti žele da uhapse 26 pripadnika kosovske policije sa sjevera Kosova, kao i još 15 lica, sa ciljem da to područje ostane nezaštićeno.

"To je nova namjera pod izgovorom da su navodno učestvovali u korupciji, i prikazaće to kao slučaj borbe protiv korupcije, a cilj je da sjever Kosova i Kosovska Mitrovića ostanu nezaštićeni, i to žele da stvare na najprljaviji način", rekao je Vučić.

On je prenio da je o toj namjeri Prištine informisao međunarodne institucije i da je obavio više telefonskih razgovora.

U Patrijaršiju sam išao da odgovaram na pitanja SPC, nikakvog tajnog sastanka nije bilo

Vučić je izjavio i da je posjeta Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve (SPC) i razgovor sa predstavnicima crkve za "njega velika čast ", da od njih "nije tražio ništa", da nije išao jer mu "treba podrška u politici za razliku od prethodnih vlasti", već da odgovara na pitanja SPC.

"Postoji grupa vladika koja ima drugačije stavove. Nasmijao sam se jer neki od njih nisu pročitali Rezoluciju 1244 (Savjeta bezbjednosti UN), ni Briselski sporazum. Shvatite da se to se sve zasniva na lažima sa društvenih mreža", rekao je Vučić za RTS.

On je naveo da je "jedna novina danima lagala" o "tajnom sastanku u Patrijaršiji iza zatvorenih vrata, kada nije bilo Dodika".

"Kakvi su to lažovi. Od (predsjedavajućeg Predsjedništva BiH) Milorada Dodika se nisam odvajao nijednog sekunda. Nikakvog sastanka nije bilo. To je kad neko ima bujnu maštu", rekao je Vučić.

Godinu dana vode hajku protiv mene zbog razgraničenja, a sad kažu da ne znaju o čemu se radi

Vučić je rekao i da su "mnogi vodili hajku protiv njega" zbog ideje razgraničenja oko kosovskog pitanja, a da "nisu znali o čemu se radi, i sve to vrijeme nisu ni pitali".

"Godinu dana vode hajku protiv mene zbog ideje razgraničenja, a sad kažu da 'ne znaju o čemu se radi'. Kako vodite hajku protiv nečega, a ne znate o čemu se radi? A za sve to vrijeme niste ni pitali, a bio sam spreman za dijalog sa svima koji su htjeli da razgovaraju o Kosovu", rekao je Vučić na RTS-u.

On je kazao da mnogi željeli da dočekaju trenutak da kažu: "Svako rješenje koje donesete je loše".

Vučić je dodao da je bio spreman da rizikuje mnogo toga, ali da je to nemoguće u uslovima kada "niko neće da stane uz vas".

Bonus video: