Ivan Pernar napustio Živi zid

Osnivač i poslanik Živog zida u Hrvatskom saboru je najavio formiranje nove stranke
2156 pregleda 0 komentar(a)
Pernar, Foto: Wikimedia Commons/Victoria Migalic
Pernar, Foto: Wikimedia Commons/Victoria Migalic

Nakon višednevnih sukoba oko toga ko će biti poslanik Živog zida u Evropskom parlamentu, tu opozicionu stranku napustio je njen osnivač i poslanik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar.

Pernar je odluku o napuštanju stranke saopštio javnosti pošto nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru, javlja Indeks.

Ultimatum je istekao u 10 sati, Palfi nije podnijela ostavku, pa je Pernar saopštio da on i ranije suspendovani Branimir Bunjac, takođe poslanik, napuštaju stranku.

"Ovo je diktatura. Vladimira Palfi sprovodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčića. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida, već i svoju sudbinu", rekao je Pernar.

Bunjac se nije pojavio na konferenciji za novinare, iako je bio najavljen.

"Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsjednica Živog zida. Ona ne može da se pomiri s gubitkom moći, zato ne želi da odstupi", rekao je Pernar.

Najavio je formiranje nove stranke, koja će zastupati istu politiku kao Živi zid, koji više nema legitimitet.

Bunjac: Nisam donio konačnu odluku, odlučiću uskoro

Bunjac je, suprotno izjavi Pernara da su obojica danas napustila stranku, izjavio da nije donio konačnu odluku i da o tome treba odlučiti u sljedeća 24 sata.

"U svakom slučaju to je jedna od opcija i to će se znati vrlo brzo", rekao je novinarima.

Bonus video: