Ćiro Blažević: Antagonizam između Srba i Hrvata bi trebalo da prestane

"Policija kaže da su na putu da otkriju čovjeka koji je napravio umrlicu"
2653 pregleda 4 komentar(a)
Ćiro Blažević, Foto: Betaphoto
Ćiro Blažević, Foto: Betaphoto

Antagonizam između Srba i Hrvata bi trebalo da prestane - tako za N1 Miroslav Ćiro Blažević komentariše incident koji se dogodio u Hrvatskoj, kada mu je zbog podrške Miloradu Pupovcu, članu SDSS-a na izborima za Evropski parlament, napravljena umrlica.

"Policija kaže da su na putu da otkriju čovjeka koji je napravio umrlicu. Rekao sam - ne dirajte ga. On mi je učinio tako veliku uslugu jer, zamisli privilegiju da čitam svoju umrtnicu, a živ sam. Zamolio sam ih da ga ne ganjaju. U moje hrvatstvo niko ne može da dira i sumnja. Ja sam to bio kada to niko nije smio da bude", kazao je Blažević.

Blažević je ranije izjavio je da je njegov motiv da se pojavi u predizbornom spotu za evropske izbore za Samostalnu demokratsku srpsku stranku, očit, jer se ne slaže sa onima koji u Hrvatskoj valjaju grudvu snijega koja bi na kraju mogla sve da zatrpa.

"Sada sam procijenio da antagonizam između Srba i Hrvata bi trebalo da prestane. Ne vodi ničemu. Naravno, skloni smo da iz banalnog ponašanja napravimo grudvu snijega koja će se zakotrljati, pa ćemo imati najdraže svoje mrtve. Jer je neko bio malo svjestan da se to ne radi", kazao je.

Na pitanje šta je to pojedincima u Hrvatskoj toliko smetalo, Blažević kaže da je znao da će biti haos.

"Fino je kada mi viču 'Ćiro pe***u', to mi je počelo faliti. Sada, dio mladih mi više da sam četnik. Ne daju mi mogućnost dijaloga, da im objasnim da to ne vodi ničemu. Mi nemamo razloga da se tako ponašamo. Dobili smo domovinu. Srbi su građani Hrvatske i moramo ih tretirati kao i svakog drugog Hrvata, to je jedino normalno u civilizovanom svijetu", pojasnio je Blažević.

Bonus video: