UPOZORENJE SRPSKOG MINISTRA

Dačić: Teške posljedice nakon odgovora Crne Gore na Vučićevu molbu

"Svima savjetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja", rekao je Dačić
36694 pregleda 152 komentar(a)
Dačić, Foto: Betaphoto
Dačić, Foto: Betaphoto

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas ocijenio da je Vlada Crne Gore "brzopotezno" i na "neprimjeren način" reagovala na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom najave usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i rekao da je odnos Vučića prema Crnoj Gori prijateljski.

"Ovo će izazvati teške posljedice u našim odnosima" rekao je Dačić za RTS o reagovanju Podgorice, i pozvao Crnu Goru da "ne ide tim putem".

Vlada je, reagujući na molbu Vučića, saopštila da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir, vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u cjelini.

Dačić je rekao da "ovo može da izazove velike probleme, ako zaista dođe do otimanja" objekata Srpske pravoslavne crkve, ocjenjujući i da su građani Crne Gore protiv takvog postupanja crnogorskih vlasti.

"Zar neko stvarno misli da će zauzeti (Manastir) Ostrog i oteti ga od Srpske pravoslavne crkve, od koga da ga otme, od koga da ga uzme. Svima savjetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja", rekao je Dačić.

Po njegovim riječima, Vučić se "ponio časno sa željom da se spriječe sukobi, ako to neko želi da sluša".

"Ovo je logičan slijed onog što radi Crna Gora posljednjih godina, pokušava da na antisrpskim stavovima gradi taj neki navodni politički, državni, međunarodni, identitet", smatra Dačić.

On je rekao da se ta zbivanja ipak prije svega tiču SPC.