Crnogorski državljanin u Splitu vrijeđao LGBT zajednicu

Nakon incidenta crnogorski državljanin odveden je u službene prostorije i tamo zadržan
1609 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 16.06.2019. 17:32h

42-godišnji državljanin Crne Gore izazvao je incident na splitskoj Paradi ponosa, kada je uzvikivao uvrede na račun LGBT zajednice.

Slobodna Dalmacija prenosi da muškarac nije bio u blizini povorke, ali kako službenici PU splitsko-dalmatinske, osim uže zone rute kojom prolazi povorka, osiguravaju i širu zonu gradskog jezgra odmah je uočen.

"S pogrdnim povicima nije prestao ni kada su do njega došli policajci te im je na prvi pogled bilo jasno da je pijan. Pregledom osobnih dokumenata utvrđeno je kako se radi o crnogorskom državljaninu koji je uredno prijavljen na rad na privremenom boravištu u Splitu", piše list.

Nakon incidenta odveden je u službene prostorije i tamo zadržan.

"Protiv njega su išla dva optužna prijedloga: prekršaj Zakona o remećenju javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju diskriminacije. Upravo prijava po drugoj osnovi mogla bi mu biti veći problem jer je propisana kazna visoka: od 5.000 do 30.000 kuna za onoga tko vrijeđa dostojanstvo osobe na temelju spolne orijentacije. Za kršenje javnog reda i mira može se kazniti od 200 do 8.000 kuna ili do 30 dana zatvora. Zatvor se rijetko izriče prilikom prvog prekršaja", navodi se u izvještaju.

Bonus video: