VISOKA PREDSTAVNICA EU U POSJETI SAD

Mogerini u Vašingtonu sa Pompeom i o Zapadnom Balkanu

U kratkom saopštenju, objavljenom na sajtu Stejt departmenta, navodi se da su Mogerini i Pompeo razgovarali o odnosima SAD i EU, kao i drugim pitanjima od zajedničkog interesa i izazova sa kojima se suočava Amerika i Unija
685 pregleda 0 komentar(a)
Mogerini i Pompeo, Foto: Reuters
Mogerini i Pompeo, Foto: Reuters

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini razgovarala je u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o nizu međunarodnih i regionalnih pitanja, uključujući i Zapadni Balkan.

U kratkom saopštenju, objavljenom na sajtu Stejt departmenta, navodi se da su Mogerini i Pompeo razgovarali o odnosima SAD i EU, kao i drugim pitanjima od zajedničkog interesa i izazova sa kojima se suočava Amerika i Unija.

Ta pitanja uključuju evropsku bezbjednost i odbranu, Avganistan, Kubu, Iran, Libiju, Moldaviju, Zapadni Balkan, Rusiju, Ukrajinu i Venecuelu, prenosi Tanjug.

U saopštenju objavljenom na sajtu šefice evropske diplomatije, navodi se da su Mogerini i Pompeo potvrdili predanost jakom strateškom-transatlantskom partnerstvu i da su razgovarali o ključnim oblastima bilateralne saradnje i nizu važnih međunarodnih i regionalnih dešavanja, uključujući i Zapadni Balkan.

Preporučujemo za Vas