POZIVAJU PREMIJERKU DA RAZRIJEŠI MINISTRA DUŽNOSTI

LSV: Smijeniti Popovića zbog govora mržnje prema CG i prijetnji i uvreda na račun Đukanovića

"Ratnohuškačke izjave Nenada Popovića veoma su loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu. Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo "bure baruta", a Srbiju guraju u sukob sa prvim susjedima", navodi se u saopštenju LSV
7136 pregleda 14 komentar(a)
Čanak, Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Čanak, Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas premijerku Srbije Anu Brnabić da smijeni ministra za inovacije Nenada Popovića, zbog izjava koje, kažu u LSV, predstavljaju govor mržnje prema Crnoj Gori i zbog "prijetnji i uvredljivih kvalifikacija na račun crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića".

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović rekao je prekjuče da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović najveći kriminalac u Evropi.

U saopštenju LSV koje potpisuje predsjednik te partije Nenad Čanak navodi se da je Popović "neskriveni lobista ruskih interesa u Srbiji".

"LSV podsjeća premijerku Brnabić da nije mudro u sam vrh države stavljati one koji su spremni da intrerese našeg društva podrede tuđim interesima zbog svoje materijalne koristi. Najoštrije osuđujemo govor mržnje koje ministar Popović koristi prema Crnoj Gori, iznoseći prijeteće i uvredljive kvalifikacije na račun predsjednika Mila Đukanovića. Ratnohuškačke izjave Nenada Popovića veoma su loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu. Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo "bure baruta", a Srbiju guraju u sukob sa prvim susjedima", navodi se u saopštenju LSV.

Iz te stranke navode da su objelodanjeni "rajski papiri" prije dvije godine otkrili da se vrijednost sumnjivo stečene imovine Nenada Popovića, kako je pisao KRIK, kreće iznad 100 miliona dolara.

"Od kako su otkriveni sumnjivi poslovi i kontroverzno obrtanje novca ministra Popovića do danas nismo dobili odgovor da li je to negativno uticalo na kredibilitet čitave Vlade Srbije. LSV podsjeća premijerku da dok ona izjavljuje u Velikoj Britaniji da EU nema alternative u politici Srbije, u Vladi sjedi Nenad Popović koji se ne samo protivi ulasku Srbije u EU, već svojim svakodnevnim skandaloznim i ekstremističkim izjavama, kojima širi mržnju u regionu, aktivno podriva svaku evropsku politiku Vlade čiji član", poručili su iz LSV.