Ivan Pernar osnovao novu stranku

Ivan Pernar, koji je osnivač Živog zida, napustio je tu stranku nakon sukoba oko toga ko će biti poslanik u Evropskom parlamentu
1746 pregleda 3 komentar(a)
Pernar, Foto: Screenshot (YouTube)
Pernar, Foto: Screenshot (YouTube)

Bivši članovi Živog zida, okupljeni oko poslanika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara i Branimira Bunjca, osnovali su "Stranku Ivana Pernara" (SIP).

Na osnivačkoj skupštini u selu Kašina, kojoj je prisustvovalo 216 članova iz različitih djelova Hrvatske, Pernar je izabran za predsjednika, a Bunjac za potpredsjednika stranke.

Pernar je zahvalio članovima skupštine na odluci da ga izaberu za predsjednika i ocijenio da ih je sve okupio zajednički cilj "oslobađanja zemlje i jedinstva građana u borbi protiv okupatora zemlje", prenosi Hina.

Poručio je svim članovima da će biti zajedno i napredovati dok god se budu borili za zajedničke ciljeve otvorenog srca, ali ih je upozorio da će njihov kraj biti ako počnu da spletkare i rade za lične interese, kao što se dogodilo u Živom zidu.

Pernar ih je takođe pozvao da ga smijene kada prestane da ispunjava njihova očekivanja.

Ivan Pernar, koji je osnivač Živog zida, napustio je tu stranku nakon sukoba oko toga ko će biti poslanik u Evropskom parlamentu.

On je odluku o napuštanju stranke saopštio javnosti pošto nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru.

Bonus video: