Zaev: Prisvajali smo tuđu istoriju

"Naš pokušaj da se promeni naša istorija preuzimanjem svetske, balkanske i tuđe, pritom ne vodeći računa kako to utiče na naše susede, doveo je do toga da bukvalno budemo u svađi sa skoro svim susjedima. Na taj način su se zatvorili svi procesi u EU i NATO integraciji", rekao je Zaev
4257 pregleda 14 komentar(a)
Zaev, Foto: BETA/AP
Zaev, Foto: BETA/AP

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" da su Makedonci prisvajali svetsku, balkansku i tuđu istoriju, prenosi Tanjug.

Zoran Zaev navodi da su pokušali da prisvoje tuđu istoriju ne mareći na to kako utiče na susjede.

"Naš pokušaj da se promeni naša istorija preuzimanjem svetske, balkanske i tuđe, pritom ne vodeći računa kako to utiče na naše susede, doveo je do toga da bukvalno budemo u svađi sa skoro svim susjedima. Na taj način su se zatvorili svi procesi u EU i NATO integraciji", rekao je Zaev, a prenosi makedonski portal a1on.

Ta izjava izazvala je snažne reakcije na društvenim mrežama, a građani Severne Makedonije optužuju svog premijera da je to izjavio kako bi se dodvorio susedima.

Zaev je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" govorio i o tačkama Prespanskog sporazuma koji regulišu status makedonskog jezika i slovenskog porekla makedonskog naroda.

Bonus video: