U Sjevernoj Makedoniji uhvaćene dvije grupe ilegalnih migranata

Poslije zatvaranja "Balkanske rute", migranti čija su odredišta zemlje EU, za prelazak kroz Sjevernu Makedoniju koriste usluge krijumčara ljudi, a policija skoro svakodnevno uhvati po neku grupu
580 pregleda 0 komentar(a)
U blizini Đevđelije, Foto: Reuters
U blizini Đevđelije, Foto: Reuters

Policija Sjeverne Makdonije saopštila je danas da je u dva slučaja, u blizini sjeverne i južne granice, spriječila krijumčarenje ukupno 45 migranata i uhapsila vozače vozila kojima su prevoženi.

Jednu grupu od 21 migranta iz Bangladeša polcajci su našli u subotu u kombiju koji je pocija zaustavila na auto-putu kod granice sa Srbijom, a putavali su ka prelazu "Tabanovce".

Vozač kombija, 35-godišnjak iz Đevđelije je uhapšen i zajedno s migrantima odveden u policijsku stanici u Kumanovu.

Druga grupa, od 24 migranta, je uhvaćena takođe u subotu, na auto-putu na jugu, između Đeveđelije i Demir Kapije, u teretnom kombiju.

Kombi je vozio 37-godišnjak iz Velesa koji je prviden, a u neposrednoj blizini vozila su nađena 24 migranta iz Avganistana, Pakistana i Bangladeša.

Poslije zatvaranja "Balkanske rute", migranti čija su odredišta zemlje EU, za prelazak kroz Sjevernu Makedoniju koriste usluge krijumčara ljudi, a policija skoro svakodnevno uhvati po neku grupu.

Bonus video: