Zaev: Vrijeme je za konačan poraz zarobljene države

„Ovo je vrijeme u kome pravda stupa na sceni, u kojem ne smijemo da se štedimo u borbi protiv kriminala i korupcije. Niko nije privilegovan i niko neće biti amnestiran“, naglasio je Zaev
763 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Betaphoto
Zoran Zaev, Foto: Betaphoto

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je rekao je da je vrijeme za konačan poraz zarobljene države i pozvao sve političke subjekte u toj državi da podrže reforme.

U Sjevernoj Makedoniji u toku je izrada novog zakona o pravosuđu koji bi trebalo da riješi status i Specijalnog tužilaštva zaduženog za procesuiranje optuženih iz afere o prisluškivanim razgovorima funkcionera uglavnom iz tadašnje vlade Nikole Gruevskog.

„Svi politički subjekti treba da podrže rješenja kojima se zaokružuju reforme, kako bismo konačno porazili zarobljenu državu, nastavili da se borimo protiv kriminala i korupcije i kreirali društvo u kome niko neće biti privilegovan i amnestiran“, poručio je Zaev.

Kako je rekao, Sjeverna Makedonija čini konačni korak ka oslobađanju pravosuđa od pritiska režima koji je iza njih.

"Odgovornost političkih subjektata u ovoj borbi za pravnu državu je ogromna", poručio je Zaev, prenosi Tanjug.

On je ocijenio da najveću odgovornost ima stranka koja je donijela ovu nepravdu za zemlju (VMRO-DPMNE) i Hristijan Mickoski kao prvi čovek te stranke.

„Ovo je vrijeme u kome pravda stupa na sceni, u kojem ne smijemo da se štedimo u borbi protiv kriminala i korupcije. Niko nije privilegovan i niko neće biti amnestiran“, naglasio je Zaev.

On je ohrabrio makedonsko tužilaštvo da nastavi do kraja u ovoj borbi, bez, kako je kazao, obzira do koga će stići istrage.

„Ovo je doba za konačan poraz zarobljene države. Pozivam sve da podrše rešenja kojima će se zaokružiti reformski proces i omogučili bolji život u našem lijepom mozaiku i zajedničkom društvu“, rekao je Zaev.

Bonus video: