ODBACIO POVEZANOST SA JOVANOVSKIM

Zaev o aferi "Reket": Lažu i zloupotrebljavaju moje ime

U snimcima, koje objavljuje italijanki list Verita, prvi put se spominje premijer Sjeverne Makedonije
3011 pregleda 0 komentar(a)
Zaev, Foto: AP
Zaev, Foto: AP

Italijanski list "Verita" objavio je na svom sajtu treći snimak u vezi sa slučajem iznuđivanja novca od makedonskog biznismena Jordana Kamčeva.

U audio-snimku razgovora šoumena Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, i biznismena Jordana Kamčeva, ponovo se čuje i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve.

U snimcima, koje objavljuje italijanki list Verita, prvi put se spominje premijer Zoran Zaev.

Jovanovski, koji je osumnjičen u slučaju "Reket" i nalazi se u pritvoru, u razgovoru je rekao da će se sresti sa Zaevim, za koga tvrdi da neće praviti probleme u vezi sa slučajem Kamčeva, prenosi Telma.

Premijer Zaev je, komentarišući posljednji objavljeni razgovor, na Fejsbuku napisao da "najoštrije, kategorično i odgovorno" odbacuje bilo kakvu povezanost, saradnju ili komunikaciju sa Jovanovskim.

"U najnovijem objavljenom razgovoru neki od osumnjičenih pominju i zloupotrebljavaju moje ime. Pri tom iznose laži i neistine u cilju da jedan od sagovornika ojača svoju poziciju moći i autoriteta u odnosu na drugog sagovornika", objašnjava Zaev.

Kako navodi, sa Jovanovskim je razgovarao samo o humanitarnim aktivnostima, poslije čega, tvrdi, ni on ni vlada nisu imali bilo kakvu dalju saradnju, formalnu ili neformalnu, prenosi RTS.