Ziberaj: Neće se dozvoliti da Vučić pred izbore posjeti Kosovo

Ziberaj je takođe napisao da srpski scenario ne bi mogao da utiče na izborni proces i da spriječi građane da slobodno glasaju
4206 pregleda 0 komentar(a)
Vučić, Foto: Beta-AP
Vučić, Foto: Beta-AP

Savjetnik ministra spoljnih poslova Kosova Jetlir Ziberaj, izjavio je da Kosovo neće dozvoliti posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pred prevremene izbore koji se održavaju 6. oktobra, javljaju prištinski mediji.

On je na fejsbuku napisao da su izjave predsjednika Srbije da će na izbore doći na Kosovo provokacija i zastrašivanje Srba.

"Izjava predsjednika Srbije Vučića da želi da dođe na Kosovo prije izbora su provokacija i zastrašivanje kosovskih Srba i ne omogućava izbornu kampanju i pošteno glasanje za srpsku zajednicu", napisao je on.

Ziberaj je takođe napisao da srpski scenario ne bi mogao da utiče na izborni proces i da spriječi građane da slobodno glasaju.

„Dnevni red Beograda je poznat. Nećemo dozvoliti da ovaj beogradski scenario utiče na kosovski izborni proces i spreči naše građane da slobodno glasaju ", rekao je savjetnik šefa kosovske diplomatije.

Na kraju, Ziberaj je dodao da srpskim političarima "koji su persona non grata na Kosovu neće biti dozvoljeno da posjete" Kosovo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će na Kosovo doći u septembru, što se na Kosovu vidi kao tendencija prisiljavanja Srba da glasaju za Srpsku listu.

Bonus video: