Advokat otkazao specijalnoj tužiteljki Sjeverne Makedonije

Pavleski neće branti Janevu, iako je bio sa njom 20. avgusta kada je ispitivana u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svjedok i dan kasnije kada je uhapšena
1204 pregleda 0 komentar(a)
Janeva, Foto: Screenshot/Youtube
Janeva, Foto: Screenshot/Youtube

Skopski advokat Stevan Pavleski otkazao je zastupanje specijalnoj tužiteljki Sjeverne Makedonije Katici Janevi, koja je osumnjičena u kriminalnoj istrazi nazvanoj "Reket".

Kako je objavila Televizija Telma, Pavleski neće branti Janevu, iako je bio sa njom 20. avgusta kada je ispitivana u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svjedok i dan kasnije kada je uhapšena.

Stevan Pavleski je istovremeno bio i advokat dvojice osumnjičenih i optuženih u slučajevima Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore – biznismena Cvetana Pandelevskog u istrazi "Imperija" i Ljupča Georgijevskog u sudskom slučaju "Trajektorija".

Pored specijalne tužiteljke, u istrazi "Reket" za iznudu 1,5 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, za bolji tretman u istrazi slučaja "Imperija", osumnjičeni su i čelnik kablovske televizije 1TV Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13 i skopski biznismen Zoran Milevski.

Predistražni postupak u tom slučaju se vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok im se Janeva u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje" pridružila 21. avgusta.

Bonus video: