"JEDAN OD PET MILIONA"

Protest u Beogradu: Bojkot jer volimo Srbiju

"Muka nam je od vaših laži i nasilja", rekao je Marković
1951 pregleda 1 komentar(a)
Sa protesta u Beogradu, Foto: Beta-AP
Sa protesta u Beogradu, Foto: Beta-AP

Bojkot izbora jer volimo Srbiju, poručeno je sa večerašnjeg protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu dok su okupljeni skandirali "bojkot, bojkot".

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković poručio je večeras na Platou kod Filozofskog fakulteta da ko izađe na ove izbore biće samo, kako je kazao, frakcija Srpske napredne stranke.

"To nijesu izbori, već se biraju lokalni šerifi i sprovodi podjela plijena. Nećemo dozvoliti da Srbija bude vaš plen", rekao je Marković.

Prema njegovim riječima kad već "falsifikuju diplome, falsifikovaće i izlaznost na svojim izborima".

"Muka nam je od vaših laži i nasilja", rekao je Marković napominjući da vlast nije htjela da prihvati preporuke ekspertskog tima protesta "Jedan od pet miliona" kako bi se omogućili fer izbori.

On je rekao da učesnike protesta mjesecima "slikaju, prate, prave dosijee" i da su "prije dvije nedjelje pred njegovom kućom bili batinaši".

"Ne bojimo vas se" poručio je Marković.

Valentina Reković, iz Jedan od pet miliona, pokazujući na zgradu Rektorata koja je kod mjesta gdje se održava protest, pozvala na "minut ćutanja umrloj istini".

"Oni nemaju hrabrosti da kažu da je Siniša Mali lažni doktor. Da li su vam plate važnije od dostojanstva", upitala je Reković.

Učesnici protesta su krenuli u protestnu šetnju.

Preporučujemo za Vas