Zaev na Dan nezavisnosti: Makedonski biser počinje snažno da sija

Prema njegovim riječima, Sjeverna Makedonija je od "države s puno problema i lošim odnosima sa svim susjedima sada postala pozitivan primjer i model koji svi drugu žele da slijede, evropski ponos"
747 pregleda 1 komentar(a)
Zaev, Foto: AP/Boris Grdanoski
Zaev, Foto: AP/Boris Grdanoski

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas, na obilježavanju Dana nezavisnosti, da je njegova zemlja od zatvorene države sa mnogo problema sada postala evropski ponos i model koji drugi žele da slijede.

On je to rekao na proslavi 8. septembra u organizaciji Vlade, koja je održana u Gradskom parku u Skoplju na mjestu popuplarno nazvanom "školjka", za koje je istakao da imenom simbolično prikazuje Sjevernu Makedoniju.

"Dvadeset osam godina poslije proglašenja nezavisnosti naša zemlja, koja je ličila na zatvorenu školjku, konačno se otvara pred svijetom i Evropom i dobija mogućnost da pokaže svoju vrijednost. Makedonski biser iz školjke počinje snažno da sija", rekao je premijer Sjeverne Makedonije.

Prema njegovim riječima, Sjeverna Makedonija je od "države s puno problema i lošim odnosima sa svim susjedima sada postala pozitivan primjer i model koji svi drugu žele da slijede, evropski ponos".

"Dan nezavisnosti, 8. septembar (1991), ostaće upamćen kao dan kada smo izabrali da zaokružimo državnost i da izaberemo put ispunjen međusobnim razumijevanjem, srećom i prosperitetom. Danas, Republika Sjeverna Makedonija svoju nezavisnost potvrđuje u najmoćnijem vojmo-bezbjednosnom savezu - Nato i kao kandidat za članstvo u najjačoj ekonomskoj zajednici na svijetu – EU", rekao je premijer Zaev.

Bonus video: