Američki senator: Objasniti narodima Kosova i Srbije da je sporazum u njihovom interesu

Mislim da lideri obje zemlje uviđaju da je u obostranom interesu da ostave razlike iza sebe i postignu dogovor", rekao je Džonson
1169 pregleda 1 komentar(a)
Ron Džonson, Foto: Screenshot
Ron Džonson, Foto: Screenshot

Američki senator Ron Džonson izjavio je da "mora da se objasni narodima Kosova i Srbije da je sporazum koji im se možda ne dopada - u njihovom najboljem interesu".

U razgovoru za ukrajinski servis Glasa Amerike, američki senator koji je prošle nedjelje posjetio i Beograd i Prištinu, poručio je da je na liderima Srbije i Kosova, da odluče da li mogu da postignu sporazum.

"Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju. Mislim da lideri obje zemlje uviđaju da je u obostranom interesu da ostave razlike iza sebe i postignu dogovor", rekao je Džonson.

On je dodao da "obje zemlje žele veće američko angažovanje".

"Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova gdje će lideri obje zemlje moći da računaju na podršku Amerike i Evrope, pošto postignu dogovor", rekao je.

Prema njegovim riječima, od dogovora će biti mnogo koristi u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspješnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije.

Bonus video: