"JEDAN OD PET MILIONA"

Protest u Beogradu: Okupljene pozvali da bojkotuju izbore

"Dragi prijatelji, da li ova jesen konačno kaže ne?", upitao je Jovanović
1278 pregleda 0 komentar(a)
Večeras u Beogradu, Foto: Beta-AP
Večeras u Beogradu, Foto: Beta-AP

 Popredsjednik Narodne stranke i šef Odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštni Beograda Nikola Jovanović pozvao je večeras okupljene na protestu "Jedan od pet miliona" da bojkotuju predstojeće izbore.

Jovanović je okupljenima ispred Filozofskog akulteta, koji su 41. put došli na protest "Jedan od pet miliona", rekao da je Srbija prva po korupciji u Evropi, da privatni izvršitelji otimaju ljudima stanove, najčešće zbog infostana, da vojnim penzionerima u "Bristolu" isključuju vodu i struju.

Dodao je i da je na sto metara od večerašnjeg mjesta početka protesta vladajuća partija poslala svoje batinaše na studente i pozvao građane da bojkotuju predstojeće izbore.

"Gospodine Vučiću, da parafraziram Džonija Štulića, dva puta se ne šalje Miša Vacić na studente, to može samo prvi put da prođe", kazao je on.

Kako je naveo, skup počinje i na 100 metera od Trga Republike na kome je "neko uzeo 5,8 milona eura preko realne cijene za rekonstrukciju" i na kome su pokazali "da i kamenu kocku mogu da pokvare".

Upitao je građane da li pristaju na takvu Srbiju.

"Dragi prijatelji, da li ova jesen konačno kaže ne?", upitao je Jovanović.

On je poručio okupljenima da ne pristaju na rušenje grada, da ne pristaju "na predstojeće lažne izbore" i da ne pristanu da Srbija bude "ono što preostane kada se namire tajkuni i strani špekulanti".

"I zato boljkot lažnih izbora! Bojkot ovakvog sitema!", kazao je Jovanović.

Profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković pozdravila je studente koji su juče blokirali zgradu Rektorata, navodeći da se oni bore za našu budućnost.

"Nisam ja hrabra, nego je došlo vrijeme da ne može da se ćuti", rekla je ona.

Stojković je navela da su građani juče imali prilike da vide dvije Srbije - jednu koju predstavljaju "naši mladi, lijepi studenti i drugu koju predstavljaju studenti od 60 godina "koji su bili u pratnji SNS batinaša".

Ona je pitala i rektorku Beogradskog univerziteta Ivanku Popović da li je "osudila upad SNS-a u zgradu rektorata".

Organizatori protesta su naveli da je u toku 30. sat blokade Rektorata, kao i da su preuzeli potpunu kontrolu zgrade.

Protestna šetnja je počela, a učesnici se kreću ulicom Vase Čarapića, Kolarčevom, preko Terazija, ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Krunske i Beogradske do Njegoševe ulice, gdje se nalazi Komora izvršitelja Srbije.

Preporučujemo za Vas