Jovanovski u ponedjeljak pred tužiocima u Skoplju

Tokom dosadašnje istrage za kriminalni slučaj nazvan "Reket" saslušano je više od deset osoba
1547 pregleda 0 komentar(a)
Jovanovski, Foto: Screenshot/Youtube
Jovanovski, Foto: Screenshot/Youtube

Prvoosumnjičeni u slučaju "Reket" Bojan Jovanovski – Boki 13 u ponedjeljak će biti ispitivan u Tužilaštvu za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije, prvi put otkako je pritvoren.

Kako je objavila Televizija Telma, Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u istražnom zatvoru "Skoplje", pred tužiteljku za organizovani kriminal Vilmu Ruskosku biće doveden u ponedjeljak u podne.

Dan kasnije, u utorak, Ruskoska namjerava da sasluša i trećeosumnjičenu u aferi "Reket" razriješenu specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, koja dan prije nego što je uhapšena ispitana kao svjedok.

Tokom dosadašnje istrage za kriminalni slučaj nazvan "Reket" saslušano je više od deset osoba, među kojima su bili i biznismeni i gradonačelnici, kao i drugoosumnjičeni Zoran Milevski zvani Zoki Kičevac, koji se branio ćutanjem.

U aferi "Reket", za iznudu 1,5 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijano tužilaštvo do sada je osumnjičeno troje – Bojan Jovanovski, Zoran Milevski i Katica Janeva.

Predistražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju Sjeverne Makedonije vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni i u skopskom zatvoru pritovreni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritovru od 21. avgusta.

Bonus video: