ZBOG NEDOSTATKA NOVCA

"Adrija Ervejz" obustavila sve letove planirane za danas i srijedu

Prema podacima na sajtu ACG, otkazan je današnji dolazni let iz Ljubljane za Podgoricu, planiran za 13:30 sati, kao i odlazni let za Ljubljanu, planiran za 15:05 sati
8117 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.09.2019. 09:09h

Slovenačka avio kompanija „Adrija Ervejz” saopštila je da je obustavila sve letove planirane za danas i sjutra zbog nedostatka novca.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, rukovodstvo prevoznika je zatražilo od vlade četiri miliona eura, ali ta sredstva nisu odobrena, prenosi agencija STA.

Prema podacima na sajtu Aerodroma Crne Gore, otkazan je današnji dolazni let iz Ljubljane za Podgoricu, planiran za 13:30 sati, kao i odlazni let za Ljubljanu, planiran za 15:05 sati.

„Odluka da privremeno obustavimo letove posledica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za dalje poslovanje. Kompanija intenzivno traži rješenje u saradnji sa potencijalnim investitorom. Cilj je da omogućimo 'Adrija Ervejz' da ponovo leti”, navodi se u saopštenju kompanije koja je uputila izvinjenje putnicima i partnerima, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, prevoznik je nekada bio u državnom vlasništvu, ali je privatizovan 2016. godine i prodat njemačkom fondu 4K Invest.

Od tada je prodao sve svoje avione i dao ih u zakup, ali mediji ukazuju na to da se dug prema dobavljačima povećava - neki izvještaji navode čak 60 miliona eura.

Budući da, uprkos problemima, polovina putnika ljubljanskog aerodroma koristi usluge „Adrija Ervejza”, očekuje se da će uskoro biti pokrenuti planovi za pomoć aerodromu.

Kako se navodi, država Slovenija ne može da spasi ovog avioprevoznika, ali je pokazala spremnost da izmijeni zakone koji bi omogućili subvencionisanje ključnih ruta.

Operater aerodroma Ljubljana takođe je rekao da ima plan za vanredne situacije, ali da još nije otkrio detalje.

Kako prenose mediji, ovakva odluka kompanije je uticala na nekoliko stotina putnika koji su imali rezervisane letove, a neizvjesna je i sudbina zaposlenih u „Adrija Ervejzu”.

Preporučujemo za Vas