"TO JE REALNOST"

Pacoli: Svaki premijer, osim Haradinaja, ukinuće takse

"Ponavljam, taj pobjednik na izborima, onaj budući premijer koji kaže da će zadržati takse, laže. Ja isključujem Haradinaja iz ovoga, jer ga poznajem kao tvrdoglavog i kad se fiksira na nešto, ne možete to da promijenite kod njega. Ne mijenja svoj stav", rekao je Pacoli na KTV
3412 pregleda 0 komentar(a)
Pacoli, Foto: BETA, BETA
Pacoli, Foto: BETA, BETA

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da će takse na robu iz Srbije ukinuti bilo koji kosovski političar koji bude izabran za novog premijera, izuzev premijera Kosova u ostavci Ramuša Haradinaja, prenio je danas portal Kossev.

"Ponavljam, taj pobjednik na izborima, onaj budući premijer koji kaže da će zadržati takse, laže. Ja isključujem Haradinaja iz ovoga, jer ga poznajem kao tvrdoglavog i kad se fiksira na nešto, ne možete to da promijenite kod njega. Ne mijenja svoj stav", rekao je Pacoli na KTV.

Kako je kazao, Haradinaj može da prekrši obećanje ali neće odustati od taksi, a ocijenio je i da svi ostali koji su podržavali ideju o taksama nakon izbora neće imati isti stav.

"Postoji mišljenje da on ne može koegzistirati s porezom, ali može ih ukinuti ako želi da razmišlja dalje. S druge strane, drugi će ukinuti porez i osloboditi put dijalogu. To je realnost koja nas čeka poslije izbora", dodao je Pacoli.

Pacoli je optužio odlazećeg zamjenika premijera Envera Hodžaja da je članove vlade prevario kada je tvrdio da je obezbijedio podršku američke ambasade za uvođenje prvobitne mjere od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine koja je bila na snazi nekoliko nedjelja prije uvođenja takse od 100 odsto.

"Na sjednici sam vidio da je to na dnevnom redu. Upitao sam ga o čemu se ovdje radi. I premijer i potpredsjednik vlade Ljimaj su se koncentrisali na moje pitanje. Rekao mi je – ja sam to uradio s Amerikancima. Samo što sam došao iz ambasade, razgovarao sam s Amerikancima, ovaj posao je završen, samo naprijed", kazao je Pacoli.

Kako je dodao, kasnije se pokazalo da to nije istina, da niko nije razgovarao sa američkom ambasadom.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 6. oktobra.

Preporučujemo za Vas