KABINET HARADINAJA: SASTAJALI SMO SE SAMO JAVNO

MIP Kosova sastanak Pacolija i Radoičića ocjenjuje normalnim

"Radoičić je bio potpredsjednik Srpske liste, bio je na sastancima sa svim predstavnicima kosovskih institucija i u tom pogledu nema ništa tajno", rekao je Ziberaj, iako je sastanak na jahti održan 2017. godine kada Radoičić nije bio dio Srpske liste i nije imao zvaničnu funkciju
4211 pregleda 0 komentar(a)
Pacoli, Foto: Betaphoto
Pacoli, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.10.2019. 19:28h

Ministarstvo inostranih poslova Kosova saopštilo je danas da je susret zamjenika premijera i ministra u ostavci Bedžeta Pacolija sa Milanom Radoičićem u Budvi na jahti bio normalan sastanak, dok je kabinet premijera Kosova Ramuša Haradinaja saopštio da premijer na tom sastanku nije bio i da se sastajao sa Radoičićem samo javno.

Politički savjetnik ministra Pacolija, Jetlir Ziberaj za KTV rekao je da u svim sastancima održanim tokom pregovora o koaliciji nema ništa tajno.

"Radoičić je bio potpredsjednik Srpske liste, bio je na sastancima sa svim predstavnicima kosovskih institucija i u tom pogledu nema ništa tajno", rekao je Ziberaj, iako je sastanak na jahti održan 2017. godine kada Radoičić nije bio dio Srpske liste i nije imao zvaničnu funkciju.

Ziberaj je rekao da bi o tom sastanku i drugima mogao da se pita i premijer Ramuš Haradinaj, jer je bio na svim sastancima sa Radoičićem.

Iz kabineta premijera u odgovoru KTV navedeno je da su svi sastanci koje je Haradinaj kao premijer zemlje imao sa Radoičićem, kao predstavnikom političke partije, bili javni i da je podjednako javno svako njegovo pojavljivanje u medijima.

"Premijer Haradinaj nikada nije imao tajne sastanke na jahtama, ni sa kim, a još manje sa dotičnom osobom. Tokom rada premijera, svi sastanci su bili javni! Štaviše, nakon naloga za hapšenje koje su izdale kosovske agencije za sprovođenje zakona i nakon što je (Radoičić) proglašen traženom osobom, premijer nikada nije sreo osobu o kojoj je riječ", piše u odgovoru iz kabineta premijera.

Istraživački portal "KRIK" objavio je fotografiju sa sastanka u Crnoj Gori održanog prije dvije godine kada su se sastali predsjednik Srpske liste Gorana Rakića, kontroverzni biznismen sa Kosova Milan Radoičić i aktuelni kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, u vrijeme pregovora za formiranje vlade Ramuša Haradinaja.

Kako je taj portal naveo, do sastanka je došlo u ljeto 2017. na luksuznoj jahti u Budvi, a Pacoli je ubrzo nakon toga napustio dotadašnje političke partnere, pridružio se koaliciji Ramuša Haradinaja i postao ministar spoljnih poslova.

"Kako je izvor novinarima (Krika) rekao, fotografija je zabilježila sastanak koji se pokazao ključnim za razrješenje tog političkog problema. Tu tvrdnju, međutim, nije bilo moguće potvrditi, jer niko od učesnika sastanka nije pristao da govori za Krik", navodi se u tekstu Krika.

Preporučujemo za Vas