SLUČAJ "REKET"

Janeva zadržana u bolnici zbog problema sa srcem

Braniteljka razriješene specijalne tužiteljke, advokat Irena Frčkovska je rekla da je Janeva imala visok krvni pritisak i bol u grudima i da je zadržana je klinici zbog sumnje da je u predinfarktnom stanju
1324 pregleda 2 komentar(a)
Katica Janeva, Foto: Screenshot (YouTube)
Katica Janeva, Foto: Screenshot (YouTube)

Drugooptužena u slučaju "Reket" Katica Janeva zadržana je danas na liječenju u jednoj privatnoj skopskoj bolnici zbog problema sa srcem.

Prema informacijama iz istražnog zatvora "Skoplje", gdje se nalazi u pritvoru od 21. avgusta, Janeva je u klinici "“Žan Mitrev" zadržana poslije pregleda na odjeljenju za kardiohirurgiju.

Braniteljka razriješene specijalne tužiteljke, advokat Irena Frčkovska je rekla da je Janeva imala visok krvni pritisak i bol u grudima i da je zadržana je klinici zbog sumnje da je u predinfarktnom stanju.

Janeva je, prema lokalnim medijima, juče dobila snažnu tahikardiju i zatvorska uprava je procijenila da danas treba da ima kardiloški pregled, što nije moguće obaviti u zatvoru.

Protiv Janeve, Bojana Jovanovskog i Zorana Milevskog Tužilaštvo za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije danas popodne je podiglo optužnicu za kriminalni slučaj "Reket".

Optužnica to troje tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamjenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija". Tužilaštvo je tada vodila Janeva.