"RTS JE SNS"

Protest Jedan od pet miliona: Vrata RTS-a ofarbana u pink boju

Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan u policiji zbog farbanja vrata RTS-a Srđan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću da je u službi Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića, jer je podnio krivične prijave protiv studenata
3822 pregleda 1 komentar(a)
Vrata RTS ofarbana u pink boju, Foto: BETAPHOTO
Vrata RTS ofarbana u pink boju, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 12.10.2019. 22:07h

Učesnici protesta Jedan od pet miliona večeras su ponovo simbolično ofarbali ulazna vrata Radio televizije Srbije (RTS) u "pink" boju, uprkos krivičnim prijavama koje su zbog toga podnijete, a akciji su se pridružili i predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Marko Bastać i Nebojša Zelenović.

Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan u policiji zbog farbanja vrata RTS-a Srđan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću da je u službi Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića, jer je podnio krivične prijave protiv studenata.

Marković je rekao da je Bujošević nekada bio uzor mnogima, poznat po rečenici "nije srpski ćutati", ali da više nije tako i upitao ga: "Zašto si ofarbao tu svoju prošlost u pink", dok su okupljeni skandirali "RTS je SNS".

Učesnici protestne šetnje izveli su, prethodno, mini performans u blizini zgrade predsjedništva Srbije.

Obraćajući se građanima, Marković je rekao da bi tu trebalo da bude predsjednik države, ali da umjesto toga "tu obitava mračna strana Srbije".

Kao ilustraciju te mračne strane jedna od studentkinja izvela je na violini melodiju iz filma "Ratovi zvijezda" pod nazivom "Imperijalni marš".

Protestno okupljanje počelo je po običaju, na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, gdje je predstavnik studenata iz udruženja Jedan od pet miliona Moma Kovačević podsjetio na ove krivične prijave.

"Prema 'Srpskoj naprednoj stvarnosti' mi smo kriminalci jer se borimo za naše pravo da znamo sve", rekao je Kovačević.

On je dodao da "SNS stvarnost" nema dodirnih tačaka s realnošću, i da je zbog takve "stvarnosti" glumac Branislav Trifunović izložen medijskom linču jer je navodno cijepao srpsku zastavu.

Kovačević je rekao da su "srpska napredna stvarnost i realnost toliko različiti da ne mogu da se sretnu".

"Zato bojkotujemo njihove laži, njihovu stvarnost i njihove izbore", rekao je Kovačević, nakon čega su okupljeni krenuli u protestnu šetnju.

Preporučujemo za Vas