ZABRINUT ZBOG SITUACIJE NA KOSOVU

Vučić: Ukidanje Srpske liste moglo bi da ostavi katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca

U uvodnom obraćanju prilikom posjete predsjednice Savjeta federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko, Vučić je rekao da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili "neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije"
2116 pregleda 1 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji i ocijenio da bi svaki pokušaj "ukidanja" Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca.

U uvodnom obraćanju prilikom posjete predsjednice Savjeta federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko, Vučić je rekao da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili "neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije".

"Sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju šta da izmisle ali konstatutju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će stvoriti katastrofalne posljedice na odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gdje ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište", rekao je Vučić.

On je rekao da je veoma zanimljivo da prilikom otvaranja koverata iz Srbije posledice trovanja nije prijavio nijedan Srbin koji je bio prisutan u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

Vučić je naveo da je Beograd zamolio zapadne partnere da se urazume i ne pomažu Albancima u, kako se izrazio, "tim bolesnim ciljevima", jer se u suprotnom "bližimo katastrofi".

"Inače, sve što su radili, radili su zajedno sa ciljem uništenja Srpske liste. To je velika briga za nas", rekao je on.

Vučić je podsjetio da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom dogovorio susret tokom decembra i najavio da će uskoro u Beograd doći ruski premijer Dmitrij Medvedev, povodom proslave Dana oslobodjenja Beograda.

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko čestitala je Srbiji na uspješnoj organizaciji 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja "ima puno visokih predstavnika".

"Sigurna sam da će svi učesnici da vide koliko su u Srbiji gostoljubivi ljudi", poručila je Matijavenko.