SLUČAJ "REKET"

Janeva vraćena iz bolnice u zatvor, Boki 13 ponovo na kratko u bolnici

Dvoje optuženih u slučaju "Reket", koji se nalaze u pritvoru u zatvoru "Skoplje", Jovanovski i Janeva su ranije od suda tražili da budu pušteni da se brane sa slobode, a kao jedan od razloga su naveli i loše zdravstveno stanje
1822 pregleda 1 komentar(a)
Skoplje, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Skoplje, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Drugoptužena u slučaju "Reket" Katica Janeva danas je vraćena u istražni zatvor "Skoplje" poslije četvorodnevnog bolničkog liječenja zbog problema sa srcem.

Dok je Janeva u privatnoj klinici "Žan Mitrev" završavala preglede prije povratka u zatvor, u državnu bolnicu "8.septembar", koja se nalazi u susjedstvu, na kratko je doveden prvoptuženi Bojan Jovanovski – Boki 13 zbog ponovnih problema sa želucem.

Jovanovski je posljednja tri mjeseca, koliko se nalazi u pritvoru, više puta odovodjen u bolnicu zbog problema koje ima zbog loše urađenog hirurškog zahvata podvezivanja želudca.  

U Gradskoj opštoj bolnici "8. septembar" Boki 13 je, prema loklanim medijima, dobio intravenozu terapiju, napravljen mu je eho stomaka i poslije dva sata je vraćen u istražni zatvor u naselju Šuto Orizari sa preporukom za posebnu ishranu i svaokodnevnu terapiju za želudac.

Dvoje optuženih u slučaju "Reket", koji se nalaze u pritvoru u zatvoru "Skoplje", Jovanovski i Janeva su ranije od suda tražili da budu pušteni da se brane sa slobode, a kao jedan od razloga su naveli i loše zdravstveno stanje.

Ti zahtjevi Jovanvskog i Janeve su bili odbijeni, dok je trećeoptuženog Zorana Milevskog, poznatog po nadimku Zoki Kičevac, skopski krivični sud 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Optužnica to troje tereti da su, od novembra prošle godine do aprila ove godine, izvukli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamjenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija", koje je tada vodila Janeva.