5,1 STEPENI PO RIHTERU

Jak zemljotres pogodio centralno područje BiH

Pomjeranje tla je registrovano u 15:13 minuta po lokalnom vremenu, a epicentar se nalazio 85 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, nadomak Travnika
5366 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 5,1 stepeni po Rihteru, kako je prvobitno zabilježio Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), potresao je centralno područje Bosne i Hercegovine (BiH), a osjetio se i u svim krajevima države, piše Klix.ba.

Pomjeranje tla je registrovano u 15:13 minuta po lokalnom vremenu, a epicentar se nalazio 85 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, nadomak Travnika u centralnoj BiH.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su kazali kako prikupljaju informacije s terena o eventualnim povredama stanovništva ili materijalnoj šteti te da će više informacija biti poznato naknadno, piše Klix.ba.

Iz Civilne zaštite Tuzlanskog kantona za Klix.ba su potvrdili da se zemljoters osjetio i na širem području Tuzle te da još uvijek nema prijava o nastanku materijalne štete na objektima.

Prema dojavama s terena posebno se osjetio na području Turbeta, Travnika, Gornjeg Vakufa, na području Vlašića, zatim u Banjaluci, Tesliću, Zenici, Vitezu. Takođe, treslo se i u Sarajevu, navodi Klix.ba.

Zemljotres se desio na dubini od pet kilometara.