Grabar Kitarović: Nije me Tito poslao u SAD, već tata mesar koji je krvavo radio

Dodala je i kako je Tito bio inteligentan čovjek koji je dopustio izlaske iz države kada je video da se "cijela stvar raspada"
8748 pregleda 9 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto/Admir Buljubašić, Betaphoto/Admir Buljubašić
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto/Admir Buljubašić, Betaphoto/Admir Buljubašić

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će objaviti program kandidature za predjsedničke izbore 11. novembra.

Ona je u intervjuu za N1 porekla kako je ikada rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina.

Na pitanje kada će objaviti program kandidature, Kitarovićeva je rekla "11. novembra".

"Nisam rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina tokom mandata, već da čvrsto vjerujem da može biti i da moramo raditi prema tome. I kao što sam rekla, ekonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi. I želim da ljudi žive bolje, da osjete to na svojim platama. To je sasvim realno i sasvim moguće i to ću predložiti i u svom sjledećem programu", istakla je hrvatska predsjednica, prenosi Indeks.

Ona je u intervjuu odgovorila i na kritike istoričara kako Hrvatska nije bila iza Gvozdene zavese, kao i na kritike da je ona bila privilegovana budući da je izašla iz Jugoslavije i otišla na školovanje u SAD.

“Naravno da ste mogli izaći iz Jugoslavije s tim crvenim pasošem. Ali nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to”, rekla je predsjednica Hrvatske.

Dodala je i kako je Tito bio inteligentan čovjek koji je dopustio izlaske iz države kada je video da se "cijela stvar raspada".

Bonus video: