Vučić: Francuska i Evropa hoće da imaju najvažniju ulogu u pregovorima Beograda i Prištine

Vučić je ponovio da nastavka dijaloga sa Prištinom neće biti bez ukidanja taksi na robu iz Srbije
2574 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/Reuters, OGNEN TEOFILOVSKI/Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/Reuters, OGNEN TEOFILOVSKI/Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, koji je inicirao francuski predsjednik, da "nema sumnje da Francuska i Evropa hoće da imaju najvažniju ulogu u pregovorima Beograda i Prištine, poštujući i Amerikance i Ruse", prenijela je Tv N1.

"To je i Makron rekao misleći prije svega na sebe i na (njemačku kancelarku Angelu) Merkel", rekao je Vučić i dodao da francuski predsjednik Emanuel Makron smatra da je obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine važno za stabilnost Balkana.

Vučić je rekao i da su dešavanja oko prebrojavanja glasova na kosovskim parlamentarnim izborima od 6. oktobra, odnosno to što su odbačeni glasovi Srba iz centralne Srbije, bila usmjerena "da (Aljbina) Kurtija ubijede da je to nešto rađeno protiv Srbije, a u stvari je urađeno protiv njega".

"Sve na šta su navukli Kurtija neiskusnog, da pomisli da je to nešto protiv Srbije, da, da, trovanje, to su nam Srbi uradili, a to su sve protiv njih (pokreta Samoopredjeljenje) uradili", rekao je Vučić u Parizu i dodao da mogućnost dolaska na vlast u Prištini druge koalicije, a ne one koju bi predvodio Kurti, znači da su "takve igranke u toku i to naravno da veliki igrači iz svijeta igraju, gledajući sa kime mogu lakše da se dogovaraju".

Vučić je ponovio da nastavka dijaloga sa Prištinom neće biti bez ukidanja taksi na robu iz Srbije.

Bonus video: