Predsjedništvo BiH imenovalo Tegeltiju za predsjedavajućeg Saveta ministara BiH

Prethodno su članovi Predsjedništva BiH održali sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Njemačke i šefom Delegacije EU u BiH
620 pregleda 0 komentar(a)
Tegeltija, Foto: Twitter
Tegeltija, Foto: Twitter

Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socjaldemokrata (SNSD) imenovan je danas za predsedavajućeg Saveta ministara, prenijela je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

Tegeltija je imenovan na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj danas, a ta informacija potvrđena je i iz SNSD-a.

Prethodno su članovi Predsjedništva BiH održali sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Njemačke i šefom Delegacije EU u BiH.

Prema izvorima iz Predsjedništva BiH, Predsedništvo je usaglasilo da se u sjedište NATO-a u Briselu pošalje dokument koji će značiti aktivaciju Akcinog plana za članstvo u NATO (MAP), mada taj dokument neće biti poslan pod imenom Godišnji nacionalni plan (ANP).

Prema izvorima Bete iz Predsjedništva BiH, usvojeni dokument biće poslan u Brisel kao "program reformi", a već je dobio zeleno svjetlo u sjedištu NATO.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je sve do danas tvrdio da neće prihvatiti nijedan dokument koji bi značio aktivaciju MAP-a, koji je korak na putu BiH ka NATO, jer ga na to obavezuje Rezolucija Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti.

Druga dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje predsjedavajućeg Saveta ministara iz SNSD-a usvajanjem ANP-a, odnosno daljim NATO integracijama BiH.

Bonus video: