Kurti: Obezbijeđena većina za novu Vladu Kosova

"Lideri tri stranke nevećinskih zajednica i budući poslanici Kosova iz koalicije Vakat, Rasim Demiri, poslanik i predsjednik Demokratske partije Turaka Kosova, Fikrim Damka i poslanik partije Roma, Aljbert Kinoli glasaće za našu vladu i mene kao premijera, bez ikakvih uslova", izjavio je Kurti
3566 pregleda 1 komentar(a)
Kurti, Foto: BETA/AP
Kurti, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 24.11.2019. 19:21h

Lider Samoopredjeljenja i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti danas je u Prizrenu izjavio da je obezbijđena potrebna većina za formiranje nove Vlade Kosova.

"Lideri tri stranke nevećinskih zajednica i budući poslanici Kosova iz koalicije Vakat, Rasim Demiri, poslanik i predsjednik Demokratske partije Turaka Kosova, Fikrim Damka i poslanik partije Roma, Aljbert Kinoli glasaće za našu vladu i mene kao premijera, bez ikakvih uslova", izjavio je Kurti.

Prema njemu 6. oktobar 2019. datum je početka budućnosti.

Istovremeno je Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) odbio žalbu Samoopredjeljenja koje je zahtijevaloo brojanje 392 paketa glasačkih listića koji su sa zakašnjenjem, 11 novembra pristigli u CIK.

IPŽP je imao 13 žalbi koje su se odnosile na način brojanja glasova u Centru za brojanje i rezultate CIK-a, od toga iz Samoopredjeljenja i 10 iz koalicije Socijaldemokratske inicijative, Alijansa novo Kosovo i Partije pravde.

U saopštenju se ističe da sada u IPŽP nema neriješenih zahtjeva.

Nezadovoljne strane odlukama IPŽP imaju pravo da u roku od 24 časa podnesu žalbu Vrhovnom sudu Kosova koji je obavezan da o žalbama odluči u roku od 72 sata.

Bonus video: