Hapšenja u Hrvatskoj: Pravili lažna dokumenta i za članove crnogorskih klanova?

Sumnja se da su pripadnici kriminalne grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali pasoše za pripadnike Škaljarskog i Kavačkog klana, kao i Zemunskog klana
16582 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter/mup_rh, Twitter/mup_rh
Ilustracija, Foto: Twitter/mup_rh, Twitter/mup_rh
Ažurirano: 27.11.2019. 16:30h

U sklopu velike akcije tokom koje je razbijena kriminalna grupa koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi hrvatska policija je prema podacima Jutarnjeg lista uhapsila oko 30 osoba, na području Zagreba, Karlovca, Zadra i drugih gradova.

Kako taj list nezvanično saznaje, pretresena je i kuća Nusreta Seferovića, 49-godišnjaka za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne pasoše za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Seferović, koji je predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske, je osoba koja se nije prvi put našla u vijestima iz "crne htonike" jer je u dvorište njegove kuće prije tri godine tokom noći bačena bomba.

Kako navodi Hrvatski list, riječ je o grupacijama sa kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Akciju su, kako se navodi, policija i hrvatsko državno tužilaštvo planirali oko godinu dana, da bi jutros krenuli u sinhronizovana hapšenja osoba, od koje se neke smatraju opasnim.

Nezvanično, u akciji je uhapšeno i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskog informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatska dokumenta , a Jutarnji saznaje da jemeđu njima i Senka Staroveški, portparolka Karlovačke policije.

Bonus video: