EPICENTRI NA PODRUČJU DRAČA I NEVESINJA

Slabiji zemljotresi potresli Albaniju i BiH

"Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u sedam sati i četiri minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 28 km sjeveroistočno od Drača, u Albaniji", navodi se u saopštenju
4556 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Sektor za seizmologiju registrovao je rano jutros zemljotres manje jačine, sa epicentrom na 28 kilometara (km) sjeveroistočno od Drača.

Jačina tog zemljotresa, koji se dogodio u sedam sati i četiri minuta, u hipocentru je iznosila četiri jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od petog stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 15 km.

"Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u sedam sati i četiri minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 28 km sjeveroistočno od Drača, u Albaniji", navodi se u saopštenju.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u tom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, zemljotres nije mogao da izazove materijalne štete u epicentralnom području.

Novi zemljotres je rano jutros pogodio i Bosnu i Hercegovinu.

Kako navodi Euromediteranski seizmološki centar, zemljotres je zabilježen nešto iza četiri sata, a epicentar je bio na području Nevesinja, prenosi Dnevni avaz.

Jačina novog potresa bila je 4,1 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometra od Nevesinja, na dubini od 10 kilometara.

Ovaj kratkotrajni zemljotres su, kako su javili čitaoci Dnevnog avaza, osjetili stanovnici Sarajeva i Mostara ali i Crne Gore i Hrvatske.

Preporučujemo za Vas