"Jedan od pet miliona": Prestaćemo da prijavljujemo proteste ako ne otkriju napadača od sinoć

Marković je kazao da vlast i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "crtaju mete na glavama" organizatora protesta čestim pominjanjem njegovog i imena studenata koji organizuju proteste.
3797 pregleda 4 komentar(a)
Sa jednog od ranijih protesta, Foto: Beta-AP
Sa jednog od ranijih protesta, Foto: Beta-AP

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu, student Srđan Marković, najavio je danas da će, ukoliko policija u roku od tri dana ne saopšti ko ga je napao sinoć tokom protesta, organizatori prestati da policiji najavljuju proteste.

Marković je govoreći novinarima zatražio da policajci na proteste dolaze uniformisani, jer organizatori protesta, kako je kazao, "više ne mogu da razaznaju ko je batinaš, a ko policajac".

Ispred zgrade Vlade Srbije gdje se sinoć završio protest, on je rekao novinarima da je odmah pošto je bio napadnut ispred obližnje zgrade Generalštaba, otišao u policiju i to prijavio.

Marković je rekao da je od policije čuo da je napadač priveden u policijsku stanicu Savski vijenac, ali da su mu drugi u policiji rekli da ta osoba nije prevedena u tu policijsku stanicu.

"Gdje je to lice i ko je to lice", upitao je Marković.

On je kazao da se posljednjih godinu dana, koliko traju protesti "Jedan od pet miliona", organizatori konstantno, kako je rekao, "uhode i prate", a "mi ne znamo ko su oni" koji to rade, naveo je Marković.

Dodao je da vlast i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "crtaju mete na glavama" organizatora protesta čestim pominjanjem njegovog i imena studenata koji organizuju proteste.

"Mi smo na ove proteste dosli jer je razbijena jedna glava" rekao je Marković, jer institucije ne funkcionišu, i ako ne bude građana na ulicama, onda neće biti "ni odbrane od toga".

Organizatori su nakon sinoćnog napada na Markovića danas upitali da li mogu slobodno da šetaju ulicama Beograda.

Bonus video: