ADVOKATI TRAŽE KUĆI PRITVOR ZA ŠOUMENA

Skoplje: Boki 13 vraćen u istražni zatvor, počinje suđenje za "Reket"

U istražnom zatvoru "Skoplje" sada je ostao samo Jovanovski, dok su Janeva i Milevski pušteni u kućni pritivor
3020 pregleda 2 komentar(a)
Jovanovski, Foto: Beta-AP
Jovanovski, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.12.2019. 13:40h

Prvosumnjičeni u aferi "Reket", šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13, vraćen je danas iz bolnice u istražni zatvor "Skoplje", dan pred početak suđenja za taj slučaj.

Kako su prenijeli lokalni mediji, Apelacioni sud u Skoplju će popodne razmatrati zahtjev odbrane Jovanovskog da, zbog lošeg zdravlja, bude pušten u kućni pritvor, sa čim se nije saglasilo Više javno tužilaštvo koje je u petak dostavilo negativno mišljenje.

Boki 13 je 26. novembra doveden u Gradsku opštu bolnicu "8.  septermbar" zbog zdravstvenih problema na koje se prethodno često žalio i  tada je zadržan da bi bio obavljen kompletan pregled.

Početak sudjeđa za aferu "Reket" zakazan je za 3. decembar, a na optuženičkoj klupi će se, sa Jovanovskim, naći razriješena specijalna tužiteljka Katica Janeva i skopski biznismen  Zoran Milevski.

Optužnica ih tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamjenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Istraga slučaja "Reket" je počela 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski. U istražnom zatvoru "Skoplje" sada je ostao samo Jovanovski, dok su Janeva i Milevski pušteni u kućni pritivor.